perjantai 23. marraskuuta 2012

Ärsyttävät värikasetit ja muuta mietintää

Että mua voikin ottaa päästä: tilasin tulostimeen uudet mustekasetit jo aikoja sitten, neljän kasetin sarja, joista punainen väri ei toiminut. No, se palautettiin ja saatiin tilalle uusi. Ja totesimme jälleen, että ovat lähettäneet samalla tavoin vanhempaa sarjaa olevan kasetin, joka ei toimi. Sieltä pyydettiin lähettämään kasetti taas takaisin. Meni pari viikkoa, niin laittoivat sähköpostia, ettei heillä ole laittaa uutta kasettia tilalle... Nyt sitten palauttaamaan kaikki ja etsimään paikkaa, josta saisi nopeasti tialle uudet kasetit. Että onhan se kiva sisustuselementti tuo printteri...ei se ole muutamaan kuukauteen toiminut.

Tänään on kuukausi jouluun, en oikein tiedä miten siihen pitäisi suhtautua...ahdistuen vai riemuiten. Meillä on joka tapauksessa erilainen joulu tiedossa, kaikki neljä lasta ovat täällä ja vanhempani eivät. Tiedän vain jo tällä 34 vuoden kokemuksella, etten tykkää niistä joulunpyhistä...täytyy hankkia iso varasto kirjoja ja palapelejä siis! Mutta ennen joulua on vielä useammat pikkujoulut tiedossa ja aika monta Tiernapoikakeikkaa. Lahja-asiat alkaa olla aika hyvällä mallilla, kortit on kirjoitettu. Mutta kuka keittäisi riisipuuron ja tekisi porkkanalaatikon...ehkä tuota laatikkoa saa jostain myyjäisistä.

Lasten oikeuksien päivä oli ja meni - olen viime aikoina pohtinut sitä, millaiset oikeudet on oikeasti kahdessa perheessä elävillä lapsilla. Kuunnellaanko heidän mielipiteitään, muistetaanko huomioida lapsen etu? Mielestäni yli 60km on liian pitkä koulumatka liian lyhyiden yöunien jälkeen kuljettavaksi omille lapsilleni, mutta olen turhautunut vääntämään tästä asiasta. Vanhemman veto-oikeus menee ohi lapsen oikeuksien ja monessa asiassa näin kuuluukin olla, mutta jos lapsi itse sanoo, ettei jaksa kun ei saa nukkua tarpeeksi...ettei jaksa matkustaa pitkää matkaa, niin eikö silloin pitäisi näitä asioita ottaa huomioon. Mielestäni pitäisi. Mutta minähän olenkin vain äiti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti