perjantai 10. helmikuuta 2012

Vaatenirson mietteitä

Nyt seuraa tekstiä, josta ei sitten kenenkään pidä loukkaantuman. Puhtaasti vain oma mielipiteeni tämä!

Olen pinnallinen minäkin, mutta tunnustan sen vain yhdellä tapaa tai  yhdessä asiassa. Heikkouteni. Vaatteet. En snobbaile huippumerkeillä, mutten myöskään sulata halpahallia tai löytöteksiä - no ehkä pitkissä kalsareissa ok. Sen verran luen kaksplussan mammoja, että voin olla samaa mieltä Lassiesta ja Ticket to Heavenista. Merkkivaatteita tietyssä määrin - huvittavuuteen asti joskus; Siiri taisi olla alle 2v, kun tunnisti Marimekon brändin... mutta ehkä merkkejäkin enemmän katson tyyliä ja vaatteiden yhdistelyä...voi huoh, saan pahoinvointia joskus...laitetaan kuviota ja kuviota tai punaista ja punaista, jotka ei kuitenkaan ole samaa punaista...ja kyllä: kivittäkää, kivittäkää: jopa luokittelen ihmisiä sen mukaan miten he lapsensa pukevat!

Mutta kallis ei makuni kuitenkaan ole, pitää vain osata löytää halvat tyylit ;) no okei, ostan mä metsolaa-småfolkia-meandita lapsille kyllä. Ja myynhän mä lingonia - ja nyt päästään yhteen asian ytimeen: en enää ole tyytyväinen edustamani merkin tyyliin :/ siksi taidankin lopettaa tähän kauteen.

Jossain vaiheessa kun olin vielä lasten kanssa kotona, n 90% kaikista lasten vaatteista oli kirpputoreilta. Nyt ajanpuutteen takia joudun ostamaan uutenakin. Meillä lapsilla vaatekaapit pullistelee ja omastani on ollut jo monta vuotta takalevy irti...iloitsin eron jälkeen, kun sain lisää kaappitilaa vaatteilleni! Ja ihan oikeasti mulla on esim. noin 30 mustaa villatakkia/neuletakkia...niitä vain tarvitsee olla :D kai ymmärrätte - ja eilen ostin yhden lisää!

Yksi kammotusaihe on minulle lasten juhlapukeutuminen...en vain voi käsittää sitä, ettei lapsille opeteta, että juhliin laitetaan juhlavaatteet ja KENGÄT! kammottavia on ne joulujuhlat, joissa tytöt on kauniissa mekoissaan ja KUOMA-saappaat jalassa...eii. Myötähäpeä. Ja tässäkään ei raha ole varmasti se kysymys, koska lasten juhlakenkiä saa todella halvalla kirpputorilta ja ne voi sieltä tiukkapipoisempikin lastensa jalkojen virheasennoista painajaisia näkevä ostaa, koska niitä juhlakenkiä ei pidetä joka päivä tai kauaa aikaa edes. Kyse on siis jostain muusta. Toisaalta kammoksun välillä joidenkin aikuistenkin tyyli- ja juhlapukeutumiskäsityksiä.

Enkö siis olekin kauhea ihminen? Mutta kyllä: minunkin lapsillani on ollut Lassien haalarit - kotikäytössä ja isovnahmpien ostamana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti